Svet-Stranek.cz
Víme jak na to
Jak ušetřit peníze?

Aktuality:Víme jak na to

Aktuality

14.12.2013 Nečekejte na příští rok

Blíží se nám konec roku a s ním i příchod nového občanského zákoníku, jak už jste si už mohli všimnout přinese nám spoustu změn a novinek. Využijte tedy poslední dny starého roku a rezervujte si schůzku, kde se dovíte více informací ohledně chystaných změn ale také možnost využít našich služeb a produktů a ušetřit své rodině nemalé peníze.

14.12.2013 Pojištění není spoření, varuje Česká národní banka

Pojištění není spoření, varuje Česká národní banka

Prodejci životního pojištění nesmějí tento produkt přirovnávat ke spoření, ani nesmějí investiční složku nazývat spořicí. Výslovně je na to upozornila Česká národní banka, která nad pojišťovnami dohlíží. Používání pojmu spoření v souvislosti s produkty životního pojištění považuje za klamavé.

Životní pojištění je primárně pojistným produktem, a nejedná se tedy o produkt spořicí, ani o produkt důchodového spoření,“ vysvětlila on-line deníku Aktuálně.cz Petra Vlčková z odboru komunikace České národní banky.

Používáním zavádějícího pojmu může prodejce podle názoru České národní banky v zájemci o pojištění vyvolat klamnou představu, že zaplacením pojistného podstupuje „jen“ rizika běžně spojovaná s depozitními produkty. Ve skutečnosti ale přitom nejde o klasický vklad (pojištěný v bance), ale jde o investování do „podkladových aktiv“, například do akcií či komodit, jehož návratnost může být nulová, respektive hrozí ztráta investice.

Celý článek naleznete na www.peníze.cz

14.12.2013 „Hypotéku kryjte pojistkou.“ Když bylo nejhůř, plnění zkrouhli na polovic!

Chce banka, abyste kvůli hypotéce uzavřeli životní pojistku, která vám bude krýt záda, když náhle nebudete schopní splácet? Přinášíme zkušenost matky dvou dětí, jejíž manžel spáchal necelé tři roky po uzavření pojistky sebevraždu. Na placení hypotéky už nemá. A pojišťovna? Uplatnila „přiměřené“ krácení. Ve výši padesáti procent!

Manžel paní Magdy (jméno jsme změnili) si vzal hypotéku od Hypoteční banky. „Úvěrová smlouva na jeden a půl milionu se podepisovala na pobočce ČSOB,“ popisuje Magda, Hypoteční banka totiž patří do téže finanční skupiny. Téhož dne došlo také k podpisu životní pojistky od ČSOB pojišťovny. „Prezentovali nám to tak, že pojištění je v podstatě součástí hypotéky,“ pokračuje.

„Praxe úvěrářů ČSOB bývá taková, že nabídnou sazbu hypotéky už se započtením všech možných slev, aby klienta získali k jednání. Následně klientům nabízejí uzavření životního pojištění u ČSOB Pojišťovny. Komunikace většinou probíhá tak, že klient má pocit, že hypotéku nelze bez pojištění uzavřít, komentuje Lukáš Kaplan, jednatel společnosti European Compensation Services (EUCS), která nabízí spotřebitelům pomoc při uplatňování nároků u pojišťoven. Pro člověka bez právního vzdělání a hlubších znalostí pojistného trhu to totiž mnohdy bývá boj s v

návštěvníků stránky
celkem10 372
tento týden22
dnes10